«El problema és quan ens ho mirem des de la nostra perspectiva»

     

Aquesta és una de les frases que van sorgir durant l’MBAWorkshop «Managing Across Cultures», que va tenir lloc el passat de 22 de febrer. Aquest taller, que va tenir molt bona acollida, va ser impartit per Sergi Estragués, General Manager at Griffith Laboratories Spain, Italy, Portugal and Africa, i per Hans-Jörg Witt, President at Witt & Partner.

Inicialment es va fer una introducció general, explicant la complexitat de gestionar en altres cultures i quins temes s’havien de tenir en compte, per tal de poder construir o establir relacions efectives, com ara:

  • Entendre les diferències culturals i considerar la teva aproximació envers ells.
  • Ser capaç de fer front a reptes de lideratge en contextos interculturals.
  • Augmentar el teu coneixement, la teva comprensió i la pràctica per gestionar amb èxit en totes les cultures.

I, precisament, la complexitat rau en que quan intentem entendre la cultura d’un altre país ens no mirem des de la nostra perspectiva, no des de la de la gent que hi viu.

Posteriorment, els assistents es van dividir en dos grups: els interessats en els països del continent asiàtic i en els del continent africà. Es va obrir un ric debat centrat en aquestes dues zones, l’asiàtica encapçalada per Hans-Jörg Witt i l’africana per Sergi Estragués.

Tant Àfrica com a Àsia, presenten una gran diversitat cultural entre els diferents països que la composen. Una mentalitat oberta i un treball previ, per tal de conèixer amb profunditat cada un d’ells abans de viatjar-hi, és fonamental per tal de poder iniciar qualsevol contacte que pugui tenir unes mínimes garanties d’èxit.

Additional information