«La Filosofia Lean i la Indústria 4.0: Sinergia o Rivalitat?»

     

Al darrer MBASeminar que va tenir lloc el passat 29 d’abril, l’empresa Lear Corporation, partner de l’MBA de la Universitat Rovira i Virgili, va plantejar si la Filosofia Lean i la Indústria 4.0 són rivals o si poden crear sinergia entre elles.

Durant més d’una hora, Alberto Tocco, Regional Quality and CI Director Europe & Africa, E-System Division at LEAR Corporation, i Claudia Legoff, Regional CI Manager, E-System Division at LEAR Corporation, van aprofundir en la matèria d’una manera molt didàctica i fent participar de manera activa al nombrós públic assistent.

Tal i com van explicar al llarg de la seva exposició, la filosofia lean és part de l’ADN d’aquesta empresa que porta més de 65 anys a Valls i aquesta continua estan molt present actualment. Però també són molt conscients de la importància de la indústria 4.0 i de tot el que aporta.

Per tant, per ells la filosofia lean i la indústria 4.0 aporten una sinergia molt interessant, sempre que es donin les condicions per a que es pugui arribar a aquest punt. Les noves tecnologies ens permetran ser més competitius i aprofitar molt més els recursos, sempre que es tingui a la gent ben formada per entendre i poder interpretar bé totes les dades.

I això precisament va lligat amb el valor que ells van comentar que és el més important que té la companyia: les persones.

Additional information