LIDERA AMB ELS TEUS TALENTS

Vivim en un món cada vegada més volàtil, incert, complex i ambigu, on els canvis dràstics i trepidants estan a l'ordre del dia. Una economia global cada vegada més interconnectada, un no parar d'avenços tecnològics i uns canvis ràpids demogràfics estan alterant l'entorn empresarial a una escala abans mai vista. Indústries senceres estan desapareixent mentre que d'altres sorgeixen amb força. El que una vegada eren només imaginacions de la ciència ficció, es fan realitat. No és estrany que el proverbi «adaptar-se o morir» sigui el mantra de les organitzacions actuals.

Aquest nou entorn empresarial exigeix una capacitat de lideratge més gran als nostres executius (lideratge organitzacional) i mànagers (lideratge d’equips). Per a donar resposta a aquest desafiament, el mòdul de Lideratge del programa MBA-URV s’estructura en tres nivells de desenvolupament:

1. Autolideratge. aquest primer nivell implica assumir la responsabilitat de saber qui ets: els teus interessos, talents, fortaleses, limitacions, valors i propòsit de vida, i en funció d'aquest autoconeixement, dirigir la teva carrera professional i personal. Cada activitat, rol o projecte són una oportunitat per a convertir-te en una millor versió de qui ja ets, optimitzant la teva contribució en la teva incansable recerca de l'excel·lència individual.

2. Lideratge d'equips (mànagers). Aquest segon nivell suposa construir equips altament compromesos i àgils per assolir grans resultats operatius de forma sostenible i, al mateix temps, transformar de forma efectiva la unitat amb base a l'estratègia de l'organització i en la pròpia capacitat creativa i innovadora de l'equip.

3. Lideratge organitzacional (executius). Aquest tercer nivell comporta assegurar que l'organització tingui salut el demà. Significa establir el propòsit, la visió i la cultura organitzativa de l'organització, formular l'estratègia i impulsar i gestionar eficaçment els canvis necessaris.

Cada participant, en funció del seu autoconeixement, determina el màxim nivell de lideratge, mànager o executiu, que millor s'ajusta a qui realment és.

Rubén Folgado
Foto: David Oliete / www.davidoliete.com

 

Rubén Folgado, 15a edició MBA-URV
Director tècnic a Messer Ibérica de Gases

«L’MBA ha marcat un abans i un després en la meva trajectòria professional. He après a viure amb passió cada repte i a construir entorns col·laboratius en els quals totes les persones podem fer allò que se’ns dóna millor cada dia».

Cinta Pascual
Foto: David Oliete / www.davidoliete.com

 

Cinta Pascual, 6a edició MBA-URV
Directora general de L’Onada Serveis

«En un món on els canvis són constants i la innovació ha passat de ser una opció voluntària a esdevenir tota una necessitat, la formació continuada i de qualitat és la millor eina per a un lideratge amb garanties d’èxit. És tot un privilegi comptar amb un MBA amb tanta excel·lència al nostre territori».

PERSONAL COACH

Si ho desitges, pots utilitzar el servei de coaching personal per ajudar-te a crear el teu Pla de Desenvolupament Personal i orientar millor la teva carrera professional.