Òscar Cadiach, Creu de Sant Jordi 2016

Òscar al camp 4 del K2, la vigília d'assolir el cim el 31 de julio de 2012 Foto: Khoo Swee Chiow

Òscar al camp 4 del K2, la vigília d’assolir el cim el 31 de julio de 2012 Foto: Khoo Swee Chiow

Òscar Cadiach, professor de l’assignatura Habilitats Directives de l’MBA de la Universitat Rovira i Virgili, va rebre la Creu de Sant Jordi, el passat dia 26 d’abril en la cerimònia que va tenir lloc al Palau de la Generalitat.

La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona o entitat per part de la Generalitat de Catalunya. La distinció es va crear el 1981 amb la finalitat de reconèixer les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya.

En el cas d’Òscar Cadiach, li ha estat concedida pels següents motius:

Alpinista i guia d’alta muntanya. Per la seva excel·lència esportiva. És el primer català que assolí el cim de l’Everest, juntament amb Antoni Sors i Carles Vallès (1985), i el primer occidental que ho féu pel vessant nord i sense oxigen. Ha coronat 13 de les 14 muntanyes més altes de la Terra, i ha obert vies inèdites fins aleshores al Cho Oyu i al Broad Peak. Ha participat en nombroses expedicions a diferents continents i, com a fotògraf i càmera d’altura, ha contribuït a difondre l’activitat alpinista, la qual cosa li ha comportat diversos guardons.

La comunitat MBA-URV felicita a l’Òscar per aquesta merescuda distinció.