Sé gestionar el potencial?

Alfred Arias, Team Coach de l'MBA-URV.

Alfred Arias, Team Coach de l’MBA-URV.

Per Alfred Arias, professor i Team Coach de l’MBA-URV.

Alguna vegada ens hem plantejat aquesta pregunta? Possiblement, en més d’una ocasió. Doncs bé aquesta mateixa reflexió ens hauríem de fer els gestors del talent de les empreses amb un doble objectiu; d’una banda, extreure el màxim potencial dels col·laboradors que formen part de les nostres organitzacions, i d’una altra, facilitar l’òptim desenvolupament professional i personal dels mateixos. Com podem aconseguir-ho? Una cosa ens ha de quedar clara; cap de nosaltres pot ser excel·lent en tot, per la qual cosa, com a gestors de talent, ens hem de centrar a identificar allò que realment motiva les persones a demostrar l’excel·lència, ajudant a aflorar i potenciar les seves fortaleses i no obstinant-nos a mirar d’eliminar les seves mancances, per activa i per passiva, és a dir, allò en què no són bons, i que, gairebé amb total seguretat, tampoc no els motiva. Per exemple, jo sóc un autèntic desastre i gens traçut en temes relacionats amb el bricolatge i a més no m’agrada i no em motiva perquè no estic preparat, perquè no tinc la intel·ligència per ser traçut i aquest és un procés que es re alimenta entre si –el fet de no ser traçut i el fet que no m’atreu–.

Com ho hem de gestionar? Des del punt de vista de les empreses, hem de dissenyar polítiques de recursos humans que permetin aconseguir que tots i cadascuna de les persones que formen les nostres organitzacions disposin de plans de desenvolupament que, des del punt de vista professional, els permetin aconseguir el que podríem denominar «fita de cursa» o “moment dolç».

Com podem definir aquest «moment dolç» o «fita de cursa»? Bàsicament, quan davant les quatre preguntes o reflexions exposades a continuació, la resposta sigui afirmativa. Aquestes qüestions, a tall d’auto reflexió, es resumeixen en: Estic fent una cosa que m’agrada o m’interessa? Tinc els talents, coneixements, habilitats i experiència per fer-la? Sóc conscient que genero un impacte visible en l’organització, és a dir, que la meva feina aporta un valor tangible per a l’organització? Rebo un reconeixement i em sento remunerat d’una manera justa?

Tots sabem que les nostres organitzacions no disposen de la versatilitat ni de la flexibilitat per aconseguir aquest estat ideal per a tots els nostres col·laboradors, però en tant que disposem dels mecanismes i de la voluntat per intentar-ho, estarem en condicions de disposar d’una força laboral compromesa, motivada i amb un elevat grau de satisfacció, que dóna el màxim del seu potencial i que ens diferencia al mercat.

 

Deixa un comentari