Visita a Plàstics Castellà

El passat 13 de juny, dintre del programa d’activitats dels ALUMNI de l’MBA de la Universitat Rovira i Virgili, vàrem visitar l’empresa Plàstics Castellà de Tortosa.

ALUMNI MBA-URV a la visita a Plàstics Castellà.

ALUMNI MBA-URV a la visita a Plàstics Castellà.

Plàstics Castellà és una empresa de packaging, especialitzada amb la injecció de plàstic per a productes de paret fina, líder dintre del sector nacional i una de les punteres a nivell Europeu. La seva activitat en la injecció del plàstic començà fa més de 40 anys amb unes petites màquines d’injecció i, des de llavors, el seu creixement ha estat exponencial fins ocupar actualment una planta de 10.000 m2 de producció.

Instal·lacions Plàstics Castellà.

Instal·lacions Plàstics Castellà.

La visita s’estructurà en dos blocs. En primer lloc, el seu gerent i exalumne de l’MBA de la URV, Joan Castellà, ens oferí una breu introducció del procés de fabricació dels envasos d’injecció de plàstic. Va ser una sorpresa comprovar que dintre de la seva cartera de clients trobem empreses com Nestlé, Unilever, P&G, Danone, Helados Alacant o Pascual, i descobrir com ben a prop de casa nostra es fabriquen envasos que utilitzem a diari, com la tapa de Nesquick, els taps del tetrabrik, la tapa del Nescafé o filtres per a càpsules de cafè utilitzades mundialment.

 

Productes Plàstics Castellà.

En la segona part de la visita vàrem realitzar un tour per les instal·lacions. Tots els integrants van quedar gratament sorpresos al veure el procés de producció de la planta. Cada línia de producció està altament equipada amb sistemes de robotització i visió artificial, punters a nivell mundial. Gràcies al seu procés productiu i als estàndards de qualitat oferts, la companyia s’ha convertit en un proveïdor estratègic, posicionant-se els últims anys, i de forma interrompuda, com a principal proveïdor per a molts dels seus clients.

Productes Plàstics Castellà.

Recentment, l’empresa s’ha unit a la multinacional NYPRO/ Jabil per plantejar una forta estratègia de creixement i expansió a nivell internacional, convertint a Plàstics Castellà en el centre de desenvolupament per a tota Europa. Aquest fet, unit amb el lideratge de l’empresa NYPRO/Jabil a Amèrica i Àsia, situa al grup en un dels referents de packaging a nivell mundial.

Deixa un comentari